top of page

Ervaring

Projectleider Duurzaamheid - Haagse Hogeschool
2021-Heden

Sinds september 2021 help ik de grootste van de zes faculteiten met verduurzamen. Mijn opdracht richt zich voornamelijk op het stimuleren van bewustwording en het delen van kennis. Zo heb ik verschillende bijeenkomsten georganiseerd gericht op kennisdeling. Momenteel zijn we bezig met het implementeren van een duurzaamheidsbeleid. Dit beleid is voornamelijk gericht op duurzame mobiliteit en papiergebruik. Na succesvolle implementatie worden hier meerdere facetten aan toegevoegd.

Docent Duurzaamheid - Haagse Hogeschool
2021-Heden

Sinds eind 2021 ben ik aangesloten bij de Haagse Hogeschool als ‘teaching professional’. Ik verzorg lessen voor een multidisciplinaire deeltijd opleiding. Zo geef ik vakken over de transitie van lineair naar circulair, footprint van de organisatie en value cases. Deze vakken worden gevolgd door studenten uit de richtingen Human Resource Management, Facility Management en Bedrijfskunde.

Assesor - BREEAM
2020-Heden

In opdracht van Build2Live B.V en Gebouwinzicht B.V.

Voor zowel Build2Live B.V als Gebouwinzicht B.V. voer ik BREEAM assessor werk uit voor verschillende gebouwen. Zo heb ik door de jaren heen al bij meerdere hotels, winkels, universiteiten, kantoren en musea geassisteerd in dit proces.

Interim Manager Kennisontwikkeling - TVVL
2022

Gedurende vijf maanden heb ik binnen TVVL de functie van manager kennisontwikkeling vervuld. TVVL is de vereniging voor installatietechniek binnen utiliteitsbouw. Binnen TVVL zijn verschillende expertgroepen actief. Deze expert zetten zich vrijwillig in om kennis te genereren, bundelen en/of te delen. In deze functie heb ik de expertgroepen ondersteund bij de opstart, financiering en uitvoering van hun projecten en de verspreiding van deze kennis via artikelen, webinars, evenementen of cursussen. 

Onderzoek - Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
2021-2022

In opdracht van Gebouwinzicht B.V.

 

Ik hield me vooral bezig met onderzoek doen naar de ‘split incentive’. Dit is het fenomeen waarbij een partij betaalt voor een verduurzamingsmaatregel (meestal de gebouweigenaar) en een andere partij daar het profijt van heeft (meestal de huurder). De split incentive vormt een groot obstakel in het verduurzamen van bestaand vastgoed. Het resultaat van dit onderzoek is gepubliceerd in een rapport en via losse artikelen.

Het gehele rapport lees je via deze link

BREEAM - In Use certificerings projecten voor Enexis groep
2020-2021

In opdracht van Gebouwinzicht B.V.

Ik heb Enexis geholpen met de voorbereiding voor hun jaarlijkse BREEAM assessments. We hebben het werk voor 11 van hun panden voorbereid. De portfolio score is met ongeveer 10% verbeterd ten opzichte van het jaar daarvoor door betere en vakere communicatie met de verschillende FM dienstverleners. Om volgend jaar een hogere scoren te garanderen, hebben we een duurzaamheidsbeleid geschreven voor de FM afdeling. Daarnaast hebben we verschillende maatregelen uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het beleid onderdeel wordt van de organisatie. 

Duurzaamheidsadviseur - Fattoria Triboli
Duurzame olijfolie producent in Toscane, Italië
2019

Voor deze start-up heb ik samen met een team collega’s de organisatie geholpen om een strategie op te zetten in lijn met hun waarden en welke bijdraagt aan duurzaamheid. Hiervoor hebben wij verschillende workshops gefaciliteerd om deze waarden en de organisatiecultuur te achterhalen. Nu, 3 jaar later, heb ik deze opgestelde strategie tot leven zien komen en blijft de organisatie dichtbij hun waarden. Het opgestelde actieplan is in werking gezet en de resultaten zijn goed zichtbaar. Zo hebben zij meerdere duurzaamheidscertificaten binnen gesleept en groeien ze nog altijd in grootte.

"In partnership with the 'Master in Strategic Leadership towards Sustainability' course at the Blekinge Institute of Technology in Sweden, we have succeeded in developing and now implementing a specific action plan to reach the goals we have set for environmental, social and economic sustainability at Fattoria Triboli."
- Luigi, Managing director
luigi-viscardi.jpg

Testimonial

"Chantal heeft de afgelopen tijd aan diverse projecten met mij samengewerkt. Zo heeft ze meegeschreven aan beleidsplannen om duurzaamheid te borgen in een organisatie. Daarnaast heeft ze de zorgvuldige voorbereiding van een BREEAM-NL In Use certificeringstraject gedaan voor 11 panden van één van mijn klanten.
Ik vind het fijn samenwerken met Chantal. Ze leeft en leest zich snel in in een nieuwe organisatie. Dit alles vanuit een bevlogen passie voor duurzaamheid. Chantal weet wat er nodig is om huisvesting, vastgoed en facility te verduurzamen. Co-creatie typeert onze samenwerking."
sannie-verweij-rond.png

Sannie Verweij

www.gebouwinzicht.nl

bottom of page