top of page
shaojie-YWbjlBoAkEk-unsplash.jpg

In de media

Publicaties

Publicaties

Het oplossen van de split incentive

Rapport ‘Van Split Incentive naar Shared Incentive’ voor RVO. Bij de split incentive betaalt de verhuurder voor verduurzamingsinvesteringen, maar is het de huurder die daarvan profiteert. Hoe dit op te lossen? Neem een voorbeeld aan de casus organisaties en de praktische tips in dit rapport.

‘Bijna Energieneutrale Gebouwen, het nieuwe normaal’

Artikel gepubliceerd in onder andere Facto, Smart WorkPlace en Facility Management Nederland over de toen nieuwe BENG wetgeving.

‘Weet jij het verschil tussen inclusiviteit en diversiteit?’

Artikel gepubliceerd op Smart WorkPlace en Facility Management Nederland over inclusiviteit in het facilitaire werkveld.

Facility Manager, hier krijg je Energie van!

Artikel over mijn onderzoek naar het verschil tussen theoretisch en werkelijk energie gebruik van gebouwen. Gepubliceerd in onder andere European Facility Management Insight (magazine van EuroFM), Facto en VAM (Vakblad Asset Management).

Podcasts

Gast bij World of YES podcast over ‘Sustainability in Facility Management ’

Podcasts

Host voor de Facility Management Nederland podcast ‘De toegevoegde waarde van lokaal ondernemen’

Host voor de Facility Management Nederland podcast ‘As a service concepten; Hoe dragen ze bij aan een duurzame toekomst?’

Presentaties

Presentaties

Voor meer informatie over gegeven presentaties, lezingen en workshops, verwijs ik je graag door naar de lezingen pagina. 

Overige

Overige

Wonen in een camper

Wist je dat ik een jaar lang vanuit mijn camper heb gewerkt? Lees hier het interview met mij over mijn ervaringen.

Nominatie duurzame top 50

In 2021 ben ik genomineerd voor de ABN Amro Duurzame top 50. De duurzame top 50 is ‘de jaarlijkse thermometer betreffende duurzaamheid in de bouw en vastgoed in Nederland’.

bottom of page